Koncert i Vor Frue Kirke Aalborg 31 oktober 2004 kl. 16.00

Nordjyske Strygere - Nordjyllands Amts Amatørsymfoniorkester - Nordjyske Blæsere

 

Program

 

W. A. Mozart 1759-1791

 Ouverturen til Don Giovanni KV 527

 

 

Exsultate Jubilate KV 165
 

Solist: Ditte Højgaard Andersen sopran


Suzannas arie fra Figaros Bryllup

Solist: Ditte Højgaard Andersen sopran 

Vorrei Spiegarvi KV 418

Solist: Ditte Højgaard Andersen sopranJ. Haydn
(1732-1809)

Symfoni nr. 104, D-dur

1. Adagio-allegro

2. Andante

3. Menuet & trio, allegro

4. Finale, spiritoso

 

Dirigent Morten Ryelund

Koncertmester Taras Danylyuk

 
Om dirigent og solist:

Morten Ryelund (født 1970) er oprindeligt uddannet violinist ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har studeret direktion hos Alexander Polischuk i Skt. Petersborg.
Han begyndte for alvor at dirigere, da han i 1991 var medstifter af Københavns Yngre Strygere og har siden da været en stadigt mere fremtrædende skikkelse i det danske musikliv. I udlandet har han bl.a. dirigeret: Stockholm Sinfonietta, Bergen Kammerorkester og Novosibirsk Kammerorkester.
I 1998 var Morten Ryelund med til grundlægge Copenhagen Chamber Orchestra – et orkester bestående af fortrinsvis unge professionelle musikere med hovedvægten på det klassiske repertoire. Især orkestrets opførelser af Beethovens symfonier har vakt publikums og pressens begejstring og i juni 2004 indspillede CCO og Morten Ryelund Beethovens 1. og 3. symfoni som første etape i en samlet indspilning af alle 9 symfonier.
Morten Ryelund har på det seneste haft engagementer som assisterende dirigent ved Det Kgl. Teater, og modtog den 1. marts i år et stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond. I november 2003 modtog han P2-prisen sammen med Thomas Sandberg og Athelas Sinfonietta Copenhagen for CD’en ”On this Planet” (musik af Anders Nordentoft). Fra 2004 er han engageret som dirigent for det nystartede ungdoms-strygeorkester i Danmarks Radio.Ditte Højgaard Andersen
er uddannet på det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Opera- Akademiet i København. Har desuden deltaget i kurser hos bl.a Ann Reynolds, Ian Partridge og Susanna Eken.

Debut på Det Kongelige Teater: Papagena i Mozarts Tryllefløjten, 2003. Medvirker i sæson 2004/2005 i: Orfeus og Erydike samt Titus.

Vigtigste partier på Det Kongelige Teater: Titania i Brittens En skærsommernatsdrøm. Papagena i Mozarts Tryllefløjten.

Andre engagementer m.m.: Har arbejdet sammen med orkestre og kor som Århus Symfoniorkester, vokalensemblet Ars Novis, Kammerkoret Camerata. Har givet koncerter i Concertgebouw i Amsterdam og Royal Albert Hall i London. Sang i 2000 den kvindelige hovedrolle i Gilbert & Sullivans Piraterne fra Penzance i en opsætning på Århus Teater. Var i 2001 Constanze i GladsaxeTeaters opsætning af De tre musketerer.


Fremtidige engagementer bl.a.: Koncert med Sjællands Symfoniorkester dirigeret af Lars Ulrik Mortensen samt koncert med DR Radiosymfoniorkestret dirigeret af Thomas Dausgaard.
Händels Messias i Royal Albert Hall med Royal Philharmonic Orchestra i 2004
Synger Blondchen i Mozarts Bortførelsen fra Seraillet Opera de Lausanne i 2004 

© Henrik Rosenberg
webmaster

Formand: Henrik Rosenberg - Holmbovej 31C - 9900 Frederikshavn
tlf. 98 43 01 70 - fax 98 42 60 33 -
 e-mail: henrik.rosenberg@oncable.dk