Galinas Salon

er et salonensemble, der blev dannet i foråret 1999.
Ensemblets kunstneriske leder er Galina Akramovna Olesen, der er født i Rusland i 1959 og uddannet på konservatoriet i Minsk med violin som hovedinstrument. Inden Galina flyttede til Danmark var hun leder af strygerafdelingen på en af Moskva's store musikskoler og spillede desuden i en række orkestre som koncertmester. Galina underviser i violin og klaver på en række nordjyske musikskoler.

 

Ensemblet består af følgende musikere:

 

Galina  Olesen Violin 1

Henrik Rosenberg Violin 2

Hanne Houengaard Cello

Birgitte Zielke Piano.

Henrik Rosenberg har blandt andet modtaget violinundervisning på Det Fynske Musikkonservatorium i Odense.

Hanne Houengaard er ansat som cellist i Aalborg Symfoniorkester. Hun er samtidig en flittig kammermusiker.  

Birgitte Zielke er uddannet pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og organist fra Vestervig Kirkemusikskole. Birgitte Zielke har i øjeblikket orlov som organist i Hirtshals. Hun underviser i klaver på musikskolerne i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn og fungerer samtidig som akkompagnatør og repetitør ved Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg.

Ensemblets repertoire omfatter en stor del af den bedste lette og iørefaldende musik fra de sidste 150 år. Det vil sige musik af blandt andre:

Jacob Gade
Emil Reesen
Kaj Norman Andersen
C.C. Møller
Axel Frederiksen
Knud Vad Thomsen
Ella Heiberg
P. E. Lange Müller
Knudåge Riisager
Johan Strauss
H.C. Lumby
Waldteufel
Max Oscheit
Louis A. Hirsch
Franz Lehar
Edvard Elgar
Antonin Dvorak
Hans Gal
Irwin Berlin
Moskowski
Matos Rodriguez
Hugo Telling
Ludwig Siede
W. Aletter
Rudolf Sieczynski m.fl.
Ensemblet kan også opfylde specielle ønsker.

Ensemblet har bl.a. medvirket ved indvielsen af Skagen Odde Naturcenter og af det jyske frihedsmuseum i Frederikshavn samt i forbindelse med udstillinger på Frederikshavn Kunstmuseum. Endvidere har ensemblet underholdt ved så forskelligartede arrangementer som Sct. Hans bålet på Fyrbakken i Skagen, Aktionærmøder i Spar Nord Bank, Hirtshals, arrangementer på Hotel Fyrklit, Nordsøcentret, Grenen Museum, Hotel Jutlandia, Brøndums Hotel samt Det Musiske Hus og Arena Nord i Frederikshavn. Ensemblet har også medvirket ved flere kirkekoncerter herunder en Forårskoncert med korledsagelse i Abildgård Kirke Frederikshavn.

© Henrik Rosenberg
webmaster

Formand: Henrik Rosenberg - Holmbovej 31C - 9900 Frederikshavn
tlf. 98 43 01 70 - fax 98 42 60 33 -
 e-mail: henrik.rosenberg@oncable.dk