Skagen har englelyd

 

Festlig solistkoncert i Skagen Kirke

lørdag den 3. december kl. 16

 

 

Joh. Seb. Bach: Koncert for 2 violiner i d-mol BWV 1043

Vivace

Solister: Pawel Michalak og Sofie Buchhave

 

 

G.F.Händel: Orgelkoncert op.4 nr.6 i B-dur

Andante allegro - Larghetto adagio - Allegro moderato

Solist: Ian Heilmann

 

 

Arcangelo Corelli: Concerto grosso op. 6 nr.8 i g-mol,  “Julekoncert”

Vivace – Grave – Allegro – Adagio - Allegro – Adagio -

Vivace – Allegro - Pastorale largo

Concertino: Taras Danylyuk og Galina Olesen, violin - Ian Phillis, cello

 

 

Joh. Seb. Bach: Koncert for violin og obo i d-mol BWV 1060

Allegro – Adagio - Allegro

Solister: Olga Danylyuk, violin - Jørgen Skyttegaard, obo

 

 

Joh. Seb. Bach: Koncert for cembalo og strygere i f-mol BWV 1056

Ubenævnt – Largo - Presto

Solist: Lars Colding Wolf, cembalo

 

 

Tomaso Albinoni: koncert. op. 9 nr.2 i d-mol

Allegro e non presto – Adagio - Allegro

Solist: Jørgen Skyttegaard, obo

 

 

Antonio Vivaldi: Concerto grosso op.3 nr.11 i d-mol

Allegro - Adagio spiccato e tutti – Allegro -

Adagio - Largo e spiccato - Allegro

Concertino: Olga Danylyuk og Taras Danylyuk, violin - Ian Phillis, cello

  

Nordjyske Strygere og Lars Colding Wolf cembalo. Dirigent Jørgen Skyttegaard

  

Om dirigenten og solisterne:

  

Jørgen Skyttegaard er født i 1940 i Odense. Er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har studeret i Paris og Rom samt hos Maurice Bourgue, Heinz Holiger og Gordon Hunt. Har siden 1961 været solooboist i Aalborg Symfoniorkester. Sideløbende hermed har Jørgen Skyttegaard været formand for kammermusikforeningen Pro Musica og har været aktiv i opstart af flere kammermusikensembler. Har desuden været leder og dirigent af Nordjysk Kammerorkester samt virket som lærer på Nordjysk Musikkonservatorium og flere musikskoler


Ian Utke Heilmann er født i 1948 i Hellerup. Fra 1967 studier i matematik og fysik ved Københavns Universitet, og i orgel hos professor Grethe Krogh. Kandidatstipendiat 1974-77 og Ph.D. i fysik i 1977. Herefter orgelstudier og kirkemusikalsk diplomeksamen fra Vestjysk Musikkonservatorium i 1987, elev af Jørgen Ernst Hansen og Peter Møller, 1986-92 organist i Haderslev domkirke og siden da organist ved Skagen kirke. Har deltaget i mesterkurser hos bl.a. M. Radulescu, W. Porter og N. Danby. Fra 1993 lærer ved Kirkemusikskolen i Vestervig og fra 1995 lærer i orgel ved Nordjysk Musikkonservatorium. 1997-98 studieorlov ved Musikhögskolan i Göteborg med studier i orgel hos Jacques van Oortmerssen og Johannes Landgren. Koncertvirksomhed i ind- og udland.


 
Lars Colding Wolf
er organist ved Sct. Catharinæ kirke i Hjørring og lærer på konservatorierne i Aalborg og Odense. Her underviser han i orgel, cembalo og generalbas. Som solist, kammermusiker og dirigent optræder han ved omkring 30 arrangementer årligt – i kirker, på konservatorierne og som freelance-musiker. Det er især barokmusikken, der har hans interesse. Lars Colding Wolf har været med til at etablere Ensemble Zimmermann og er dets faste cembalist. Ensemblet har siden sin debut i 2001 afholdt mere end 90 koncerter i Danmark og Sverige. En del af disse koncerter er blevet optaget af DR.Olga Danylyuk er født i 1965 og har siden 1998 været ansat som violinist i Aalborg Symfoniorkester. Hun er uddannet i Kiev Ukraine med afgangseksamen fra Kiev Musikkonservatorium i 1987. Allerede i 1986 blev Olga Danylyuk optaget i det verdenskendte Kiev Kammerorkester og har med dette orkester turneret i det meste af verden inden hun valgte at konkurrere sig ind i Aalborg Symfoniorkester som 3 solo i 1 violingruppen. Ud over at være en fremragende orkestermusiker har Olga Danylyuk også med succes optrådt som solist. Hun er desuden aktiv kammermusiker og medvirker i såvel Nordjyske Strygere som strygekvartetten LETO, hvor hun er 1 violinist.Taras Danylyuk,
født i 1964, er koncertmester og kunstnerisk leder af Nordjyske Strygere. Taras Danylyuk har siden 1998 spillet i Aalborg Symfoniorkester og er i dag 3 solo i 2 violingruppen. Han er uddannet på Kiev Musikkonservatorium i 1987 og har som sin ægtefælle været ansat i Kiev Kammerorkester fra 1986 til 1998 som musiker og direktør. I 5 år underviste han samtidig på en musikskole i Kiev. Sammen med Olga Danylyuk, bratschisten Elisabeth Kloster og cellisten Lene Holt Niels udgør han strygekvartetten LETO. Taras Danylyuk leder instruktionen af Nordjyske Strygere samt underviser enkelte violinelever.Galina Olesen,
født 1959, er assisterende kunstnerisk leder og instruktør i Nordjyske Strygere. Hun er samtidig leder af 2 violingruppen i orkestret. Hun færdiggjorde 5 års konservatorieuddannelse i Minsk i 1984 og virkede derefter som orkestermusiker og koncertmester i flere orkestre i det tidligere Sovjetunionen. Hun underviste også flere musikskoler og var fra 1990-94 leder af afdelingen for strygeinstrumenter på Musikskole nr. 75 i Moskva. I 1995 blev hun ansat som musiklærer Skagen Musikskole og underviser desuden på flere andre musikskoler i Nordjylland. Er leder af salonensemblet Galinas Salon og har optrådt som solist ved adskillige kirkekoncerter i Nordjylland.


Ian Phillis
er født i Australien og uddannet ved Elder konservatorium og universitetet i Adelaide i 1987. Videregående studier ved Raphel Wallfish og Jacqueline du Pré i London. Ansat som solocellist i flere australske orkestre og i Portugal inden han i 1991 blev 2 solocellist i Aalborg Symfoniorkester. Fra 1999 var Ian Phillis freelance musiker i Storbritannien, hvor han i 6 år spillede i de førende symfoniorkestre i London og Dublin ofte som solocellist. Har ofte optrådt som solist med forskellige orkestre og har desuden været aktiv som kammermusiker i Danmark og udlandet. Fra 2004 er han atter fastansat som 2 solocellist i Aalborg Symfoniorkester. Sideløbende med orkesterkarrieren har Ian Phillis virket som underviser ved bl.a. Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg. Koncerten i Skagen er hans første optræden sammen med Nordjyske Strygere.


Sofie Buchhave Andersen er født i 1985. Hun studerer på 2 år ved Musikalsk Grundkursus i Aalborg og modtager her violinundervisning af Christine Langer fra Aalborg Symfoniorkester. Hun er samtidig fast medlem af Nordjyske Strygeres violingruppe. Sofie Buchhave synger desuden i Nørre Tranders kirkekor.


Pawel Michalak er født i Polen i 1992. Startede violinundervisning i en alder af 6 år og undervises i dag af Taras Danylyuk. Synger i Vor Frue Kirkes kor i Aalborg og har blandt andet været solist i Händels Messias. Pawel Michalak har tidligere optrådt som solist med Aalborg Symfoniorkester og Nordjyske Strygere. Har vundet priser i Jacob Gades violinkonkurrence, Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence samt Nordjyllands Talentkonkurrence.

                                                     

 

© Henrik Rosenberg
webmaster

Formand: Henrik Rosenberg - Holmbovej 31C - 9900 Frederikshavn
tlf. 98 43 01 70 - fax 98 42 60 33 -
 e-mail: henrik.rosenberg@oncable.dk